Over ons

Communiceren doen we allemaal. Een verhaal overtuigend over de bühne brengen is zelfs een must. En dat is het ook altijd al geweest. Want communicatie heeft de potentie om impact te maken. Om iets teweeg te brengen bij een ander.

Wij geloven dat jouw spreken het verschil kan maken.

Overtuigend communiceren is een vak

En dat vak ‘klassieke retorica’ werd zelfs al geboren rond 500 voor Christus. Aristoteles en Quintillianus speelden hier een grote rol in. 

Goed, dit zegt je misschien helemaal niks. Noem ons maar antiek. Maar zo gaat het met vakidioten. En vakidioten of niet. De kennis van klassieke retorica is onmisbaar als je wil leren om overtuigend te communiceren. Het vormt daarom de absolute basis voor de Bron Methode waar wij onze trainingen op hebben gebaseerd.

De Bron Methode vertaalt wetenschappelijke kennis naar praktische tools waardoor je leert met je verhaal maximale impact te maken op je publiek.

Wetenschappelijke kennis + Praktische tools = Maximale impact

3 factoren, 5 stappen

De Bron Methode gaat uit van 3 factoren: jij, je publiek én je boodschap. Deze 3 factoren moeten samenwerken als een nauwgezet samenspel. En dat kan echt! Want een goed verhaal? Dat kun je maken. 

De stap van een eerste idee naar het podium is best een grote. Daarom hebben wij een trap bedacht die de 5 stappen van de Bron Methode vormen: ontdekken, ordenen, omschrijven, onthouden en overbrengen. Deze vijf fases vormen de voorbereiding voor jouw stap naar het podium.

Bron voor Communicatie is onderdeel van Bron Trainingen. Dé trainingen voor leiders in organisaties, communicatie in bedrijven en sprekers in de kerk.